Acasa
Psihoterapie
Cursuri
Despre noi
Programari
Contact
Resurse
Link-uri
Email Me

Cursuri
 

Workshop Constelatii

Constelatia propozitiei intentiei

durata: 1 zi (10h)

cost: 150 RON participare / 250 RON lucrul unei intentii personale

facilitator: psiholog specialist Andrei DUMITRESCU


Psihotraumatologie Multigeneraţională

Psihotraumatologia transgeneraţională este un domeniu dezvoltat de psihoterapeutul german Franz Ruppert. Interesul său se centrează pe impactul transgeneraţional al traumelor, īn special īn aria tulburărilor mentale severe. Īn ultimii 15 ani a obţinut o īnţelegere profundă a psihicului uman, pe care īl īnţelege ca o expresie a experienţelor membilor de familie timp de cel puţin 4 generaţii.

De asemenea, a īmbinat original īnţelegerea experienţelor traumatice şi a procesului traumatic folosind teoria ataşamentului, teoria traumei, dezvoltānd propria sa manieră de lucru, numită metoda constelaţiei intenţiei, pentru stimularea procesului de vindecare. Cele mai remarcabile rezultate ale muncii sale se văd īn modul de analiză şi abordare a traumelor de relaţie şi a celor timpurii (de la concepţie, perioada intrauterină şi naştere), precum şi īn ameliorarea dificultăţilor relaţionale şi a tulburărilor psihice severe.

Metoda Constelaţiei Intenţiei

Metoda constelaţiei intenţiei este parte integrantă a strategiei de stimulare a vindecării traumelor psihice generate de experienţele traumatice din relaţiile de ataşament. Această metodă s-a dezvoltat pe baza metodei constelaţiei familiale, aşa cum a fost ea concepută de Bert Hellinger, dar Franz Ruppert a transformat-o īntr-un instrument de īnţelegere a mecanismelor psihice sănătoase şi a mecanismelor de protecţie faţă de suferinţa trăită.

 In cadrul lucrului in grup, putem prin intermediul reprezentantilor sa vedem in clar conflictele noastre interioare sau interpersonale pentru a le putea intelege natura, si a le integra.

Constelatia Propozitiei Intentiei reprezinta o abordare in care clientul isi expune intentia, in legatura cu ceea ce ar dori sa schimbe sau cu ce aspect personal doreste sa isi clarifice sau vindece. De fiecare data, se observa ca desi intentia este formulata in direct, in urma dialogului cu terapeutul, fiecare cuvant ales in intentie are un inteles inconstient adanc si foarte specific, precum si radacini profunde in experienta personala.

Se aleg apoi membri din grupul de suport care sa reprezinte cuvintele ce compun propozitia intentiei. Experientele 'reprezentantilor' din constelatie, odata plasati in spatiul de lucru ofera intotdeauna informatii relevante pentru client in legatura cu problema sa. Pe masura ce constelatia evolueaza, clientul -impreuna cu terapeutul- descopera in fata ochilor chiar dinamica sa interna inconstienta, reprezentata in exterior, orientata in jurul 'intentiei' stabilite la inceput.

Avantajul acestei metode este ca odata externalizate, instantele psihice interne care stateau in mod inconstient blocate au acum posibilitatea de a se misca, de a vorbi, de a clarifica rolul lor in viata clientului. In urma acestui proces, vindecarea interioara devine posibila datorita articularii unor aspecte interne care in trecut stateau disparate in interiorul persoanei, separate si 'inghetate' de ziduri de frica sau mecanisme inconstiente de protectie personala (negare, durere, uitare, agresiune, victimizare, aroganta, singuratate, vinovatie, rusine, deconectare). 

Constelatia Propozitiei Intentiei nu impune solutii din exterior. Din contra, metoda conduce persoana catre o experienta directa a mecanismelor sale psihice interne, in complexitatea lor deseori contradictorie sau chiar uneori distructiva. Doar atunci, din cadrul acestui nivel de claritate se pot dezvolta solutii sanatoase, de crestere interna.



Pentru a va inscrie (in limita numarului de 12 locuri/zi), aici.


inapoi la pagina de cursuri



 


 

EQUILIBRIUM CONSULTING SRL  C.I.F. 16860664 
Nr.R.C./Aut J40/16847/2004 

Capital social: 200 RON







|Acasa| |Psihoterapie| |Cursuri| |Despre noi| |Programari| |Contact| |Resurse| |Link-uri|

Copyright 1999-2003. Positive Software Corporation. All rights reserved